Egy Pony gondolata a videójátékokról

Egy Pony gondolata a videójátékokról

Egy Évtized Sirius-al

2021. május 13. - Pony_paci

Gondolom nem kell bemutatnom a magyar youtube egyik legjelentősebb arcát, akin rengeteg gyerek nőhetett fel és ámulhatott redstone tudásán. Az ember, akiről beszélek nem más, mint Gergely Viktor vagy Sirius aki idén áprilisban ünnepelte, hogy 10 éve készít youtube videókat a nagyérdeműnek.

Ő a magyar videós, akitől a nézők kérték, hogy fizethessenek neki | 24.hu

Az első videó, amit közzé tett Sirius az nem más, mint egy Mindecraft videó, amiben egy redstone szerkezetet mutat be és annak össze szerelését. A csatorna korai szakaszában főleg ilyen videók voltak, de ezek is szép lassan egyre nagyobb érdeklődésre tettek szert. Későbbiekben csatlakozott a mókához Slowmo azaz Máté Viktor gyerekkori barátja és ketten hódították meg a magyar Minecraft tartalmakat amint vagy kettesben esetlg barátaikkal kalandoztak a paradicsomban, vagy próbáltak túlélni egy gömbön.

Azonban Viktor és Máté nem csak a Minecraft tartalmakat gyártották az internetre amint Viktornak lehetősége volt, hogy számítógépét fejlessze azonnal megtette és új tartalmak kezdtek beszivárogni a csatornára. Ilyen volt a Diablo a Starcraft, a Simcity és később a League of Legends és még sorolhatnám. Dominánsabb tartalom a Starcraft lett ugyanis Viktornak ez egy a szívéhez nagyon közel álló játék és még az elején csak a fajokat és magát a játékot mutatta be később már Starcraft matinéban mérkőzéseket kommentált. A másik nagyobb tartalom a League of Legends játékból jött, ahol barátaival általában csütörtökönként kapcsolódtak ki és szórakoztatták a nézőket elbűvölő személyiségükkel, de mind ezek mellett a Minecraft tartalmak mindig megmaradtak a csatornán, nem tűntek el annak ellenére, hogy új játékokat is láthattunk.

Rengeteg játék megfordult Viktor csatornáján nem is lenne idő mind felsorolni, de nem csak videójátékok találhatóak meg az ő csatornáján. A karrierje során volt szerencséje másik nagy szerelmének élni a LEGO-nak. A LEGO streamek (élő közvetítések) és videók, ahol Viktor különböző szetteket mutat be és rak össze melyet sokan álmodni mertek, hogy a kezük közé kerülhet ilyen például a UCS Millennium Falcon (75192) mely az egyik legnagyobb LEGO szett.

Ami még említésre méltó, hogy nem csak videókat gyárt, hanem rengeteg magyar gamer rendezvénynek a szervezésében, megvalósításában segédkezett. hogy a látogatók a legjobb élményben részesülhessenek és kedvenc videósaikkal találkozhassanak.

Mára viszont kevesebb videót gyárt, de még mindig megtalálható a hét több napján a Twitch csatornáján, ahol sok változatos tartalom várhatja az oda látogatókat és rendkívül szórakoztató élő közvetítésekben vehetnek részt a nézők. Itt újabb játékok várják a nézőket, de a Minecraftos tartalmak is jelen vannak és itt Viktornak lehetősége nyílik arra, hogy sokkal interaktívabb legyen nézőivel, mint egy Youtube videó keretében.

Az alábbi videóban ezekről és még sok másról beszélgettem Viktorral.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponygames.blog.hu/api/trackback/id/tr5816558548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása