Egy Pony gondolata a videójátékokról

Egy Pony gondolata a videójátékokról

Runterra világa első rész: Freljord, Ionia

2021. május 13. - Pony_paci

Runterra egy képzeletbeli világ mely a League of Legends karaktereinek ad otthont. Ezt a Riot games egy külön csapata bővíti és szépíti hónapról hónapra és ahogy a karakterek száma úgy a történetek száma is növekszik.

Runterrán tizenkettő térséget tudunk megkülönböztetni mindegyik más és más kultúrával és stílussal, hogy mindenki megtalálhassa kedvelt stílusát, valamint, hogy minden karakter megtalálhassa otthonát. A világban a kalózokon át a vikingeken keresztül az istenségekig minden megtalálható csak bele kell ásnunk magunkat a temérdek rövid történekebe. Viszont szeretném most megragadni az alkalmat, hogy ezt a tizenkét térséget röviden bemutathassam egy sorozat keretében hátha felkeltem az érdeklődést.Which Region has the Strongest Comp? - Best 5 for Each Region of the  Runterra - Inven Global

Első térségünk a Freljord mely egy északi hideg vidék, ahol a túlélésért küzdenek az emberek három nagy különböző törzsben vagy magányosan. A túlélés rendkívül nehéz ugyanis nem csak a dermesztő hideg az ellenfele az embernek hanem még a környezetben élő állatok is. Az törzseket három hölgy irányítja és minden törzsnek más elképzelései vannak Freljord jövőjéről ez okozza nézeteltéréseiket a történetekben.Freljord Tribos | League Amino - Português Amino

 Az első ilyen törzs az Avarosan akiket Ashe vezet, aki abban hisz, hogy egyesíteni kell egész Freljordot, hogy mindenki békében éljen és ne kelljen senkinek a túlélés miatt küzdenie és azon gondolkodnia mi lesz-e holnap étel ők az idealisták Freljordon.

 A második törzs a Winter’s Claw nevű törzs melynek vezetője Sejuani és ők úgy gondoljak, hogy aki Freljordon szeretne élni annak egyedül is képesnek kell lennie a túlélésre ezen a dermesztő, kíméletlen térségben.

 A harmadik törzs a Frostguard melyet Lissandra vezet és ő abban hisz, hogy Freljordot vissza kell állítani az eredeti állapotára és jégbe borítani, hogy megvédhessék a True Ice-nak nevezett rendkívül veszélyes anyagot a külvilágtól.

Freljord dinamikáját főleg ez a három törzs egymás közötti interakció határozzák meg de egy biztos mindenki a túlélésért harcol ezen területen.

A következő vidék egy kevésé hideg, de hasonlóan veszélyes sziget csoport Ionia. Itt a lakosok a természettel és a spirituális világgal harmóniában kell, hogy éljenek különben, a természet könyörtelenül visszavág. Ilyenre egy remek példa például a házépítés, tegyük fel szeretnénk egy fára házat építeni, ha megsértjük vagy kárt okozunk a fában akkor a fa úgy fog tovább növekedni, hogy házunkban kárt tegyen esetleg lerombolja azt. Valamint itt rengeteg emberszerű élőlény van melyeket Vastayan-nak neveznek, akik voltakép ember állat hibridek.

Champions of Ionia – Legends of Runeterra Support

A másik nagy hangsúly itt a harcművészeteken van, a legerősebb harcosok általában itt tanulják el a különleges technikákat melyek segítségével akár seregeket tudnak a földdel egyenlővé tenni.

Itt békében éltek az emberek egymással amíg egy másik térség Noxus aki egy hódításra szakosodott nemzet, be nem tette a lábát Ioniába, hogy elfoglalja azt. Azonban mivel itt kiváló harcosok voltak és a természet is velük volt nem jártak sikerrel nyers erővel és csak különböző toxikus gázok segítségével tudtak egy kis részt elfoglalni a fő szigetből.

Ez lett volna dióhéjban Freljord és Ionia persze sokkal több van ezeknek a nemzetekben, mint amint most elmondtam, de remélem kedvcsinálónak elég volt. Ha többet szeretnétek megtudni javaslom a League of Legends univerzum oldalát mely segítségével sokkal többet tudhattok meg Runeterráról.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponygames.blog.hu/api/trackback/id/tr7016558554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása